|
Менің болашақ мамандығым.
Практикалық сабақ жоспары 31,32 сағат Өткізу уақыты: Курс: 2 , 22 топ Мамандық: Фермерлік –шаруашылығы (аспаз) Пән: кәсіби қазақ тілі Оқытушы: Саранжипова А.Е. Тақырып: Менің болашақ мамандығым. Кәсіби лексика туралы .Сын есім. Сабақтың мақсаты: Білімділік: мамандыққа байланысты кәсіби лексика туралы мәлімет беру Дамытушылық:өз мамандығы туралы еркін сөйлеуге , дұрыс және толық жауап беруге бағыттау, логикалық ойлау қабілеттін дамыту.Өтілген тақырыптарды бекіту. Тәрбиелік: Отанымызға ,оқу орнына ,мамандығына деген сүйіспеншілік арттыру. Сабақтың типі: ЗПЖ Әдіс тәсілдер: сұрақ-жауап, іздендіру, ойландыру, әңгімелеу, сипаттау, СТО стратегиясының элементері «Миға шабуыл», «Кім жылдам?», «Дұрыс-бұрыс» , 5 жолды өлең, «Екі жақты күнделік » Сабақ кезеңдері: І.кезең:Мотивациялы-мақсаттық: ұйымдастыру кезеңі - 5 мин.; 1. Миға шабуыл: тақтада «Мен студентпін» тақырыбына өз портретін кластер арқылы құру және сабақтың тақырыбына шығу. Сабақты мақсаттау ІІ. Операция-танымдық кезеңі / операционно-познавательный этап - 65 мин 1.Аударыңдар - 5мин Көкөніс,пісіреміз,жеміс жинады, жұмыртқа турады, сүт өнімдері,дәнді дақылдар, татымдық өнімдер, сақтау мерзімі, дәрумендер. 2.Мәтінмен жұмыс - 60 мин
2.1Мәтінді оқып, аудару - 17мин Асхана Біздің жұмысымыздың қасында екі қабатты үлкен асхана бар. Мұнда салқын тағамдар, ыстық тамақтар, сүт тағамдары және сусындар сатады. Мен таңертең асымды үйде ішемін. Ботқа, қуырылған жұмыртқа немесе нан мен май жеймін,шай немесе кофе ішемін. Ал түсте асханадан тамақтанамын.Дастарқан мәзіріне қарап, біріншіге сорпа, кеспе немесе борщ, ал екіншіге қартоппен ет, палау немесе мәнті, ал үшіншіге –кампот, шырын немесе шай аламын. Салқын тағамдардан капуста салатын немесе сәбіз салатын жеймін. Біздің асханамыз таза, жарық және кең. Асханада даяшы болмайды, әркім өзіне –өзі қызмет етеді, сондықтан тамақты кезекке тұрып аламыз. Асхана қызметкерлері халыққа мінсіз (безупречно) қызмет етеді.
Сөздік құрастырыңдар
Қабат-этаж сусын-напиток Ботқа-каша даяшы-официант Мәзір-меню қызмет етеді-служат Шырын- сок кең-просторный Ішу-пить кезек-очередь Мәнті-манты қызметкерлер-служащий
2.2«Екі жақты күнделік»стратегиясы. Кестені толтырыңдар - 10 мин Сұрақтар Жауаптар 1. Асхана қай жерде орналасқан? Біздің жұмысымыздың қасында 2. Асханада қандай тағамдар сатылады? Салқын, ыстық Сүт тағамдары және сусындар сатады 3. Дастарқан мәзірі деген не? Тағам тізімі 4. Асхана қызметкерлері халыққа қалай қызмет етеді? Мінсіз қызмет етеді.
2.3 Септік жалғауларын ажыратыңдар - 6мин 2.4 Сын есімдерін теріп жазыңдар - 5мин 2.5 «Мен аспаз мамандығын неге таңдадым?» әңгімелеу - 10 мин. 2.6 «Кім жылдам?» ойыны - 5мин Анаграмманы шешіңдер: Сөкінөк,найар,мағат,шүкір,қартұыржм,мадарад,діжей, рапа, үтілк-қыаз,недкү, 2.7 «Дұрыс, бұрыс» стратегиясы Аспаз туралы мәтіннен - 7мин
№ Сөйлемдер Дұрыс Бұрыс 1. Біріншіге кеспе аламын + 2. Ссусынан кеспе ішемін + 3. Асханада даяшы болады. + 4. Ыстық тағамнан ботқа жеймін + 5. Дастарқан мәзіріне қарап аламын + ІІІ.Рефлексивті кезең – 20 мин
3.1 Мамандыққа ,еңбекке қатысты мақал-мәтелдерді сәйкестеңдіріңдер - 6 мин Малды теппейді, Соққан түймесі де алтын Асырауын тапса,адам болар, Жақсыға сөз батады Шебердің қолы мерген, Бітірген ісін сұра. Шебердің инесі де алтын, Оқуын тапса, білім қонар Жігіттің жұмсаған күшін сұрама, Ақты төкпейді. Жаманға шөп батады, Шешеннің сөзі мерген.
3.2 5 жолды өлең толтыру - 8мин
1топ : мамандық 2топ: аспаз 1.мамандық 2.қызық, таңдаулы 3.армандаймын, оқимын, жұмыс істеймін 4.Болашақ мамандығым маған ұнайды. 5.кәсіп 3.3 Мамандыққа байланысты терминдерді жазу- 3.4 Сабақты бағалау-4 мин. 3.5Үйге тапсырма беру- 2 мин Қ-4 39-40бет,Қ-91-95 бет.
|
Категория: Уроки | Добавил: AltynS (14.01.2015)
|
Просмотров: 3629
| Рейтинг: 1.5/2 |
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. [ Регистрация | Вход ]
|
|
|