Пән _Қазақ тілі_
Мұғалім Мұқашева Әсемгүл Серікқызы
Сынып _4 сынып__
Тақырып Ұлттық тағамдар
Сабақтың мақсаты: Тағам атауларымен, оның ішінде қазақтың ұлттық тағамдарының атауларымен таныстырып, ұлттық дәстүр туралы мағлұмат беру.
Сабақтың міндеттері:
Білімділік: Жалпы тағам, ұлттық тағамдар туралы түсінік беріледі
Тәрбиелік: Өзіңнің туып-өскен жеріндегі халықтың тарихын, салт-дәстүрін, тағамын білгенін сол халыққа деген құрметіңнің белгісі екенін түсіне отырып, құрметтеуге тәрбиеледі.
Дамытушылық: Жаңа сөздіктермен танысу арқылы оқушылардың сөз байлықтары молаяды, топта жұмыс істеу нәтижесінде оқушылардың белсенділігі артады, бірін-бірі тыңдауға қалыптасады, берілген мәтіндерді оқу барысында мәнерлеп оқу қабілеттері артады, сұрақ- жауап арқылы еркін сөйлеуге дағдыланады.
Методы и приемы, ФОПДу мәнерлеп оқу, сөйлесім, тыңдалым, жазылым әрекеттері, сұрақ-жауап
Ресурсы итерактивті тақта, кесте, ақпараттық парақ,
...
Читать дальше »